Vier korte films van Anouk vandaag in première!Vier korte films van Anouk vandaag in première - ‘Birds’ is “zwart sprookje” volgens regisseur Dana Nechushtan

Vanmiddag gaat een viertal korte films van Anouk tegelijk in première op het YouTube kanaal van de zangeres. Regisseur Dana Nechushtan maakte de films bij vier tracks van het nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’, waaronder ‘Birds’.

Naast ‘Birds’ zijn videoclips gemaakt bij ‘Kill’, ‘The Good Life’ en ‘Pretending As Always’. Het brein achter de vier clips is de Nederlandse regisseur Dana Nechushtan, bekend van onder andere de televisieseries ‘Dunya en Desie’ en ‘Annie M.G.’ en de film ‘Nachtrit’. Anouk gaf Nechushtan, die eerder al de videoclip van ‘I’m A Cliche’ regisseerde, carte blanche om de films te maken.

Volgens Nechushtan lijken de kort films in eerste instantie op zichzelf staand, maar zijn ze verbonden doordat ze allemaal over life events gaan; de grote momenten in het leven die mensen voor altijd veranderen – in positieve of negatieve zin. De clip bij ‘Birds’ noemt Nechushtan een “zwart sprookje”. Ze wist al snel dat het iets moest zijn met ballet en zwanen. “Het is een treurig nummer over een verlangen dat niet ingevuld wordt.” Ook was ze gefascineerd door de bewegingen die zwermen spreeuwen maken. “Een soort ballet in de lucht, dat wilde ik combineren met het ballet op de vloer.”

De hoofdrol in de videoclip bij ‘Birds’ wordt gespeeld door Igone de Jongh, prima ballerina bij Het Nationaal Ballet. In de drie overige clips zijn onder anderen Anneke Blok, Monic Hendrickx, Martijn Lakemeier en Raymond Thiry te zien. Ook Anouk zelf speelt diverse rollen in de korte films, waaronder die van politieagent.

Vandaag zijn de vier films om 13:00 uur op het VEVO-kanaal van Anouk in première gegaan en vanaf nu ook op het AnoukTV-kanaal te bekijken.

Van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 mei zijn de korte films ook te zien in EYE in Amsterdam, als voorprogramma van een aantal reguliere voorstellingen.

Het project kwam mede tot stand door bijdragen van het Tax Videoclipfonds, Post-Office Amsterdam, Camalot, Anouk, scenarioschrijver Franky Ribbens en producent Will Producties.

Het album ‘Sad Singalong Songs’ is vanaf vrijdag 17 mei overal verkrijgbaar.

7627 x bekeken

blogposts

Anouk haar nieuwe album Wen D’r Maar Aan ligt vanaf vandaag in de winkel en is te bestellen vi.. »
Wen D’r Maar Aan, het eerste Nederlandstalige album van Anouk komt morgen uit en is nu al te.. »
Donderdagavond sprak Anouk met Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD over haar eerste Nederlandstalige .. »
Op 30 april en 3 mei 2019 sta ik weer in de Ziggo Dome! De kaartverkoop is intussen gestart via T.. »
Anouk haar eerste Nederlandstalige album ‘Wen D’r Maar Aan’ verschijnt op 12 ok.. »
De #lente! Ik heb er zo lang op gewacht… RTL nieuws #weerbericht #vierdelente Het vol.. »
Vanavond een nieuwe aflevering van The Voice! Benieuwd wie er aan mijn team wordt bijgevoegd? Kij.. »
Ik was gisteren op de verjaardag van Herman Brusselmans die in het echt toch een stuk mindere gro.. »
Nog maar een paar nachten slapen tot Anouk haar concert(en) in de Ziggo Dome: op woensdag 24, zat.. »

Meer »