Anouk coach in The Voice of Holland

Hilversum 15 januari 2015 - Voor het aankomende, zesde seizoen van ‘The voice of Holland’ vindt er een wissel plaats bij de coaches. Dit najaar ziet de kijker Anouk en Miss Montreal in de bekende draaiende stoelen van de populaire talentshow bij RTL 4, naast Marco Borsato en Ali B. Trijntje Oosterhuis (coach in seizoen 3, 4 en 5) en Ilse DeLange (coach in seizoen 4 en 5) zijn komend jaar volop bezig met andere activiteiten, Trijntje met onder meer het aankomende Eurovisie Songfestival en Ilse met haar internationale carrière met The Common Linnets.

In Nederland hebben tot nu toe Nick & Simon, Angela Groothuizen, VanVelzen, Jeroen van der Boom, Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Ali B en Ilse DeLange de functie van coach vervuld. Ook in de andere circa 180 landen waar ‘The Voice ‘ te zien is nemen de grootste artiesten in de coachstoelen plaats, zoals Shakira, Pharrell Williams, Gwen Stefani, Usher, Christina Aguilera, Ricky Martin, Sir Tom Jones, Rita Ora, Kylie Minogue, Seal, Will.i.am, Koen Wouters, Nena en Riccardo Cocciante. Om de eigen carrière met het werk van coach te kunnen combineren vinden er regelmatig wissels plaats.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL Nederland: “Sinds 2010 stemt een miljoenenpubliek af op ‘The voice of Holland’ bij RTL 4. Het programma betekent voor vele kijkers een leuke vrijdagavond maar ook een echte stimulans voor de Nederlandse muziek. Talenten zoals Sharon Doorson, Niels Geusebroek, Sandra van Nieuwland, Julia van der Toorn en O’G3NE kunnen hierin samenwerken en zelfs optreden met nationale en internationale topartiesten. We zijn dan ook heel blij dat we met Anouk en Miss Montreal niet alleen twee geweldige nieuwe coaches mogen verwelkomen, maar ook weer twee vakvrouwen die een voorbeeld zijn voor vele muzikanten en zangers.”

Sinds haar doorbraak in 1997 is singer-songwriter Anouk (39) een van de grootste Nederlandse muzieksterren, met nationale en internationale hits zoals ‘Nobody’s Wife’, ‘Girl’, ‘Three Days In A Row’, ‘Lost’, ‘Modern World’ en ‘Birds’, inmiddels negen studioalbums en talloze prijzen. Het afgelopen seizoen schreef zij de single van ‘The voice of Holland’-finalist Emmaly Brown, ‘Stay Or Go’. Miss Montreal (30) is eveneens singer-songwriter. In 2008 brak ze bij het grote publiek door met de single ‘Just A Flirt’, waarna hits als ‘Being Alone At Christmas’, ‘Wonderful Days’, ‘Wish I Could’, ‘Hoe’ (met Nielson) en ‘Say Heaven Say Hell’ volgden. Ze bracht tot nu toe vier albums uit en in 2014 won zij de 3FM Award voor beste zangeres.

‘The voice of Holland’ wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Martijn Krabbé en geproduceerd door Talpa.

4449 x bekeken

blogposts

Anouk haar eerste Nederlandstalige album ‘Wen D’r Maar Aan’ verschijnt op 12 ok.. »
De #lente! Ik heb er zo lang op gewacht… RTL nieuws #weerbericht #vierdelente Het vol.. »
Vanavond een nieuwe aflevering van The Voice! Benieuwd wie er aan mijn team wordt bijgevoegd? Kij.. »
Ik was gisteren op de verjaardag van Herman Brusselmans die in het echt toch een stuk mindere gro.. »
Nog maar een paar nachten slapen tot Anouk haar concert(en) in de Ziggo Dome: op woensdag 24, zat.. »
Anouk was donderdagavond te gast bij De Wereld Draait Door! Bekijk het interview en het nieuwe Ne.. »
Goedemorgen! De derde en voorlopig laatste aflevering van mijn etentjes met leuke mensen staat nu.. »
Bekijk de video voor 'I Just Met A Man' nu op Youtube en stream het nummer via .. »
De komende weken nodig ik een aantal mensen uit waarmee ik graag een een keer zou willen eten en .. »

Meer »